Το χρώμα στα παγωτά είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικό ουσιών. Προσοχή λοιπόν, στα έντονα χρώματα, γιατί οι χρωστικές ουσίες είναι χημικά
Το
παγωτό είναι καλή πηγή λήψης του γάλακτος και παρέχει στον οργανισμό σημαντικότατα θρεπτικά συστατικά
Το παγωτό, περιέχει πρωτεΐνες (με υψηλή βιολογική αξία 95%). λίπη (0-13γρ/100γρ), υδατάνθρακες (20-25γρ/100γρ), άλατα, ασβέστιο (σε υψηλή βιοδιαθεσιμότητα), φώσφορο, και
βιταμίνες A, Β1, Β2 και Β12
Υστερεί σε σίδηρο, βιταμίνη Δ και C
Θερμιδικά καλύπτει: το 5-10% των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια (75-240 θερμ/100γρ), το 5-10% των αναγκών σε πρωτεΐνες, το 8-10% των αναγκών σε υδατάνθρακες, το 10-15% των αναγκών σε λίπη, το 15-20% των αναγκών σε βιταμίνη Α, το 20% των αναγκών σε βιταμίνη Β12 και το 40% των αναγκών σε
ασβέστιο και φώσφορο.
Το παγωτό είναι καλή πηγή λήψης του γάλακτος και παρέχει στον οργανισμό σημαντικότατα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, ριβοφλαβίνη, φώσφορο, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Β12, A Β6, D και νιασίνη
Οι περισσότερες πρωτεΐνες στο παγωτό προέρχονται από το γάλα και είναι υψηλής βιολογικής αξίας
Το ξίδι τονίζει τη γεύση της φράουλας και νοστιμίζει το παγωτό
Σου αρέσει να φτιάχνεις στατικό παγωτό αλλά τα κρυοταλλάκια που δημιουργούνται, σου χαλούν όλη τη χαρά της δημιουργίας σου; Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις παγωτό, πριν βάλεις το καπάκι του σκεύους, βάλε πάνω από το παγωτό, ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης
Τα παγωτά που έχουν λιώσει και ξαναπαγώσει δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται, γιατί είναι πιθανόν αλλοιωμένα
Το παγωτό είναι επιδόρπιο, όχι γεύμα Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα γεύμα, που αποτελείται από φυσικές τροφές όπως φρέσκο γάλα, φρούτα ή λαχανικά
Τα παγωτά διατηρούνται στην κατάψυξη. Η κατάψυξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος συντήρησης τροφίμων, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει την τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και λειτουργίας των μηχανημάτων διατήρησής τους
Προσοχή σας θερμίδες, γιατί ένα κανονικό παγωτό δίνει περίπου 300 θερμίδες, στον οργανισμό μας