Μπέικον ή άλλα αλλαντικά: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, συντηρητικά και το 60% της θερμιδικής τους αξίας αντιστοιχεί σε λίπος
Κρουτόν: Κατά την παρασκευή τους τα κρουτόν τηγανίζονται και περιέχουν αρκετά λιπαρά, μεταξύ των οποίων τα «κακά» υδρογονοποιημένα
λίπη
Κρεμώδη ντρέσινγκ: Ως βάση στα ντρέσινγκ αυτής της κατηγορίας, χρησιμοποιείται η μαγιονέζα ή η κρέμα γάλακτος. Ιδιαίτερα παχυντικά τα κρεμώδη ντρέσινγκ, επιβαρύνουν μία μερίδα σαλάτας με 150 περίπου θερμίδες και έως 15 γρ. λιπαρά
Τυριά: Ποικιλίες όπως το ροκφόρ και τα υπόλοιπα μπλε τυριά, καθώς και το μπρι ή το καμαμπέρ, είναι «φορτωμένες» με λιπαρά
Ζυμαρικά ή πατάτες: Συνήθως οι σαλάτες με συστατικό τα ζυμαρικά ή την πατάτα, περιέχουν και την παχυντική μαγιονέζα, καθώς και αρκετό αλάτι