All-Bran Delight (Γλυκό από All-Bran ή Musli)

Η συνταγή που θα δούμε είναι:
- χαμηλή σε θερμίδες
- χαμηλή σε χοληστερόλη
- χαμηλή σε λίπη
- χαμηλή σε άλατα
- χορτοφαγική
- εύκολη να γίνει
- κατάλληλη για διαβητικούς
- ψηλή σε φυτικές ίνες
Υλικά (4 μερίδες):
- 1 + 1/3 φλυτζανιού All-bran ή Musli
- 4 κουτάλια σούπας (40 γρ.) σταφίδες ή 6 παστά δαμάσκηνα - ψιλοκομμένα
- 2 κουταλάκια γλυκού (10 γρ.) μαργαρίνη (από καλαμποκέλαιο)
- 4 φλυτζάνια (1000 ml) γάλα - αποβουτυρωμένο
- 1/2 φλυτζάνι (60 γρ.) κορν-φλουρ
- 4 κουτάλια σούπας γλυκάντικη ουσία (υποκατάστατο της ζάχαρης)
Οδηγίες:
-
Λυώστε με ένα γουδί (χωρίς όμως να γίνουν σκόνη) τα All-bran και καβουρδίστε τα σε ένα ξέβαθο ταψί με την μαργαρίνη και τις σταφίδες. Ανακατεύετε συνέχεια.
-
Κτυπείστε καλά σε μίξερ ή σύρμα χεριού το γάλα με το κορν-φλουρ και ψήστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
-
Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για μερικά λεπτά, προσθέστε το υποκατάστατο της ζάχαρης και ανακατέψετε καλά.
-
Περιχύστε την μισή κρέμα μέσα σε μια πιατέλα (μεγέθους 20cmX17cm). Απλώστε από πάνω το μείγμα από το All-bran (εκτός μιας κουταλιάς) και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Σκορπίστε από πάνω την τελευταία κουταλιά All-bran και παγώστε.
-
Σερβίρετε παγωμένο με φρέσκο φρούτο.
1 μερίδα
- Θερμίδες 179 kcal
- Υδατάνθρακες 32 gr.
- Πρωτεΐνες 10 gr.
- Λίπος 2.75 gr.
- Χοληστερόλη 4 mg